Tesztek

Indul a nagy vágókorong teszt!

Egy kellemes nyári napon vitába keveredtünk a reggeli kávé fölött. Melyik vágótárcsa a legjobb, ki mit próbált már, mire esküszik… Arra a megállapításra jutottunk, hogy a vágótárcsákat tulajdonképpen meggyőződés alapján vásároljuk. Van, aki az olcsóra esküszik, van olyan, aki a prémiumra. Van, aki a gép márkájával megegyezőt vásárol, és van olyan, akinek tök mindegy, veszi azt, amit a boltban kap. Egy dologban volt csak egyetértés: Mindenki mindent a 125X1 mm-es tárcsával próbál megoldani. Hozzuk a nagy magyar átlagot…

Rögtön adta magát a kérdés, hogy van-e olyan univerzális vágókorong, ami mindenre jó. A kérdésfelvetés természetesen további vitát indított el. Ez végül oda vezetett, hogy a vitát eldöntendő, kitaláltunk egy tesztelési folyamatot, ami nagyjából letükrözi a magyar felhasználói szokásokat.

Három alkalmazáson teszteljük a korongokat.

  1. 25 mm átmérőjű tömör acél rudat darabolunk, és megnézzük, hány korongot tudunk egy tárcsával vágni.
  2. 25×25 mm zártszelvényt vágunk, és itt is megnézzük, hogy hány vágást bír ki a tárcsa.
  3. 1 mm vastagságú lemezt fogunk darabolni 200 mm hosszban, hogy megállapítsuk, milyen hosszú lemezmennyiséget tud elvágni a korong.

Hogy csavarjunk egyet az eredményeken, azt is megnézzük, hogy egy vágás mennyibe kerül az adott tárcsával. A számítás alapjául minden esetben a bruttó vételárat fogjuk venni. Amennyiben kapható a webáruházunkban, akkor abból indulunk ki, amennyiben máshol szereztük be, akkor a számlán szereplő vételár lesz a mérvadó.

Az alábbi táblázaton megtekinthetők az eredmények. Amennyiben a szubjektív véleményünk is érdekel, a teszteket megnézheted a Youtube csatornánkon.

A lista természetesen folyamatosan bővülni fog, ahogy a tesztek száma növekszik.

Jó mazsolázást kívánunk!


3M Cubitron 3 vágókorong, 86647, 60+, T41, 125 x 1 x 22,23 mm


Klingspor K 960 TX vágókorong kerámia, 125 x 1 x 22,23 mm egyenes


ABRABORO Chili INOX fémvágó korong 125×1 mm


Gránit Graniflex Plussz 125×1,0x22,23 mm

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük